Az Arad-hegyalja, Badacsony, Balatonboglár, Etyek, Eger, Fertőrákos, Neszmély, Márta, Sopron, Somló, Szekszárd, Szent-György-hegy, Tokaj, Velencei-tó, Villány napsütötte lankáin termelt szőlőből készült, több mint harminc borász által készített bor megérkezett a Duna parti faluba. A Rácz Fogadó október végétől egy olyan borlappal várja vendégeit, amely a magyar borászok sokszínű kínálatát hozza el Kisorosziba.

A Kárpát-medencében már több mint ezer éve készítenek borokat. Vannak különleges szőlőfajtáink, mint a furmint vagy a juhfark. Vannak egyedülálló vulkanikus területeink, mint Tokaj vagy Somló. Vannak nagy múltú, kiváló boraink, mint az aszú vagy a bikavér. A legnagyobb értékünk az, aki évről évre eldönti, mikor és mennyit metsz, mit és mivel házasít, hol és mit telepít. Ezt a munkát sem a szőlő, sem a nap, sem a föld nem tudja elvégezni, kigondolni sem képes. A magyar bor legnagyobb értéke: aki mindezt tudja, vagyis a borász. Ugyan egy társulatban játszik a földdel, a nappal, a szőlővel, de azért ő a rendező, aki új élménnyé formálja a természet adta lehetőségeket. Tehát a borok olyanok, mint a borászaink, mások és mások. Pont ebben a sokszínűségben rejlik az a kiapadhatatlan gazdagság, mely nélkül sok-sok egyéni ízzel lennénk szegényebbek. A Rácz Fogadó október végétől egy olyan borválasztékkal várja a vendégeit, amely a magyar borászok sokszínű kínálatát hozza el Kisorosziba.

A Rácz Fogadó borkínálatát érdemes megkóstolni.