A kávé olyan, mint a bor, nincs két egyforma. A kávé készítése nagyon hasonlít a borok világára, mint a bornál a szőlő, a talaj, az időjárási viszonyok és a borász szakértelme, a kávé minőségét is kávé fajtája, a mikroklíma, a talaj, a feldolgozás, és a pörkölés módszere és a kávémester szaktudása befolyásolja.
A hobbi barista képzésen résztvevők – május 13-án, szombaton – a Rácz Fogadóban, egy képzeletbeli időutazás során megismerhetik a leghíresebb kávétermesztő területeket és kávéfajtákat a cascaratól a kapszuláig. Tesztelik a régi és új kávé készítési módokat és lerántják a leplet néhány tévhitről és legendáról. Készítenek filter kávékat és előcsalogatják a gyümölcsös ízeket egy-egy specialty különlegességből. Bemutatják a kávégépek működését és a kávékészítő eszközök helyes használatát.
Jelentkezés: rendezveny@raczfogado.hu
További információ: Koledits Kinga, + 36 30 48 44 984