Az önkormányzatok csak véleményt mondhatnak arról, hogy hogyan és hol épül meg az EuroVelo6 nemzetközi kerékpárút és a beruházáshoz kapcsolódó híd Kisoroszi térségében, a döntést a Nemzeti fejlesztési Minisztérium hozza meg – nyilatkozta a Kisoroszi Blognak Dunabogdány polgármestere. Schuszter Gergely elmondta, hogy a beruházásról a döntés már megszületett és Dunabogdányban nagyon örülnek annak, hogy a két település híddal lesz összekötve.

Schuszter Gergely: Dunabogdány polgármestere

Schuszter Gergely: Dunabogdány polgármestere

„A kialakult gyakorlat alapján úgy látom, hogy az EuroVelo6 nemzetközi kerékpárúttal kapcsolatos hídépítések pontos helyszínéről, a beruházás tartalmáról az önkormányzatok csak véleményt mondhatnak, onnan tovább a felsőbb szervek veszik a kezükbe az ügyet. Megpróbáljuk őket minél jobb tanácsokkal ellátni”  – nyilatkozta a Kisoroszi Blognak Dunabogdány polgármestere. Schuszter Gergely elmondta, hogy a döntést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hozza meg, a beruházással kapcsolatos kerekasztal ülésen Révész Máriuszt, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős kormánybiztost hallgatták meg. A polgármester hangsúlyozta, hogy Dunabogdány Község nyíltan és segítően áll a híd építéséhez, attól függetlenül, hogy ez Kisorosziban a Rév utca, vagy a Hajós utca térségében épülne-e meg. Dunabogdány minden helyzethez tud alkalmazkodni, és abból a legtöbbet tudja kihozni. A polgármester kiemelte, hogy az EuroVelo6-tal kapcsolatos döntés már megszületett, most már azon dolgoznak, hogy ehhez a döntéshez alkalmazkodjanak. Szerinte a lényeg az, hogy

szervesen össze leszünk kötve Kisoroszival és ennek mi nagyon örülünk, mert Kisoroszi egy nagyon kedves település.

„Először is nagyon örülünk, hogy most már évtizedek után döntések születnek” – hangoztatta Dunabogdány polgármestere. – A hídnak is nagyon örülünk, mert ez a két települést még közelebb fogja hozni egymáshoz és plusz lehetőségeket nyit mindkét félnek, inkább a rekreációban, mint üzleti téren. Dunabogdánynak egyetlen kérése maradt a döntés hozókhoz, hogy a mi, már 2008 óta meglévő EuroVelo 6 nyomvonalán kiépített szakaszunkat kössük össze a híddal, legyen ez Kisorosziban a Rév vagy a Hajós utcánál. Mindkét bekötésnek a mi oldalunkon megvan a buszmegálló lehetősége, így a Kisorosziból munkába, illetve haza igyekvő emberek kényelmesen megtehetik az utat. Mi nyitottak vagyunk” – hangsúlyozta Schuszter Gergely.