A Millennium Bridge hidat három nappal megnyitását követően lezárták, mert a híd erős imbolygását tapasztalták.

A gyaloghíd 2000. évi átadását követő napon, becslések szerint kilencvenezer ember gyalogolt át a hídon. A  hídon áthaladó emberek meglepve tapasztalták, hogy a híd erős oldalirányú kilengésbe kezdett, ezért az egyszerre áthaladók számát próbálták korlátozni, majd a harmadik napon a hidat lezárták és csak 2002-ben nyitották meg ismét a nagyközönség előtt. A londoniak azonnal elkeresztelték a hidat az „Imbolygó híd” (Wobbly Bridge) becenévre.

 

A Millennium Bridge (a fotón a legalsó híd) London első gyalogos függőhídja, amely a Southwark Bridge, valamint a Blackfiars Bridge között, a Bankside és a City városrészeket köti össze.

A hidat lezárását követően azonnal vizsgálatok sora alá helyezték, majd a módosítások kivitelezését és tesztelését követően 2002-ben ismét megnyitották a nagyközönség előtt. Az 5 millió fontos átépítés során számos oldalirányú lengésgátlót építettek a hídpálya alá. Az átépítést követően többet nem jelentkezett az oldalirányú oszcillálás.

A zűrös megnyitást és átépítést kísérő negatív vélemények elültével ma már London egyik érdekessége
a Millenniumi híd, amely összeköti a Szent Pál Székesegyházat és a Tate Modern-t.

A Millenniumi híd tájolása révén pont úgy helyezkedik el, hogy észak felé nézve tisztán látható a Szent Pál Székesegyház homlokzata, melyet a híd pillérei öveznek.

A függőhidat úgy alakították ki, hogy az oldalankénti 4-4 acél tartókábel a 325 méter hosszú híd szintje alá bukik a két Y alakú pillér közötti részen, hogy semmi ne zavarja a híd közepén a Temze parti London panorámájában gyönyörködőket.

Forrás: wikipédia